clear

clear

fb twi you insta

Interpretimi i Vrasjes

Vleresimi aktual: 5 / 5

Yje aktiveYje aktiveYje aktiveYje aktiveYje aktive
 

thumbnail-2.jpegInterpretimi i Vrasjes
Autor - Jed Rubenfeld
Perktheu Vladimir Bica

 

Pershkruhet udhetimi real i Frojdit ne Amerikë....   

         Më 1909, Sigmund Frojdi, i shoqëruar nga dishepulli i tij i atëhershëm Karl Jung, bëri vizitën e tij të parë dhe të fundit në Shtetet e Bashkuara, për të dhënë një seri leksionesh mbi psikoanalizën neë universitetin Clark të Worchesterit.

Grada e doktorit të nderit, që universiteti i dha atij, ishte njohja e parë publike, që Frojdi kishte marrë ndonjëherë në punën e tij.
Pavarësisht nga suksesi i madh i vizitës, Frojdi gjithmonë do të fliste në vitet e tij të mëvonshme, që njëfarë traume e kishte goditur neë udhëtimin e tij në Shtetet e Bashkuara.
Ai i quante Amerikanët "egërsira"dhe ja vinte fajin qëndrimit të përkohshëm atje, për gjëndjen e keqe fizike që pësoi gjatë vitit 1909.

Biografët e Frojdit kanë qenë në mëdyshje për një kohë të gjatë në lidhje me këtë mister, duke spekulluar sikur disa ngjarje të panjohura e kishin çuar në këtë reaksion të tij të pashpjegueshëm .


 Untitled.png

Facebook Like Box Genius

Cart

KERKO

Copyright © 2021 FENIXPOST, developed by AgoràFutura.Net - All rights reserved.

Search