Merkure, 22 Janar 2020 | Login
Merkure, 22 Janar 2020 | Login

Latest News

Harold Bloom, nje kritik antikonformist dhe autoritar

Harold Bloom, nje kritik antikonformist dhe autoritar - Kritiku letrar amerikan rrëfen dashuri dhe urrejtje dhe sfidon lobet universitare. -…

Tregimi vizaton jeten, nga Enrique Vila-Matas

Tregimi vizaton jeten, nga Enrique Vila-Matas Pat shkruar Servantesi, se frika ka 100 pale sy. Shpesh mendoj se nga njeri…

Dans les sous-sols de l’ambassade, par Jean-Paul Champseix

Dans les sous-sols de l’ambassade par Jean-Paul Champseix Il nous vient d’Albanie un nouvel ouvrage d’Ylljet Aliçka qui porte un…

TALENTI MIZOR, DOSTOJEVSKI.

TALENTI MIZOR, DOSTOJEVSKI Nga Thoma Jance Tre gjigandet e romanit rus ishin bashkekohes. Ishin bashkekohes sipas datave, por vijne njeri…

Shqiptarët hebrenj, midis nderimit dhe zhveshjes së dhunshme. Shpend Sollaku Noé. Sipas një dialogu me doktorin Zino Matathia

Shpend Sollaku NoéShqiptarët hebrenj, midis nderimitdhe zhveshjes së dhunshmeSipas një dialogu me doktorin Zino Matathia Kjo nuk është një intervistë.…

Popular News

Lumi i Madh Mitrush Kuteli Njërezit – të mirë a…
Dans les sous-sols de l’ambassade par Jean-Paul Champseix Il nous…
Tregimi vizaton jeten, nga Enrique Vila-Matas Pat shkruar Servantesi, se…

Kostaq Stefa – kur bukuria shndërrohet në provë materiale të krimit, nga Shpend Sollaku Noé

Kostaq Stefa – kur bukuria shndërrohet në provë materiale të krimit nga Shpend Sollaku Noé Në shtetin e shëmtuar që…

Poezi nga Roland Musta

Poezi nga Roland Musta ILUZION Afer jemi dhe,kaq larg S'te shoh nje te diel, Pse me le te flas percart…

Poezi arbereshe nga Tommaso Campera me një Parafjalë nga Prof. Italo Costante Fortino

MËMËSU rrita, ma sistë jotat,një pikë klumështi,një fialë arbëreshe,… e u bëra burrë.Nëng u dhënova oj më,po u t’i shkula,…

LIRICA DI PRIMA CLASSE, di Frederik Rreshpja, sconvolgente, geniale, sfortunato.

LA MORTE DI LORA poesie Scelte e tradotte da Astrit CANI L'opera di Frederik Rreshpja è poesia di prima classe…

Frederik Rreshpja, Krishti i Kryqëzuar i Poezisë Shqiptare

Frederik RreshpjaLiriku me i madh shqiptar i 70 viteve te fundit. Fatkeq ne jete e art. I pavleresuar sa duhet.…